Data migration - S4IC, votre partenaire SAP

Waarom zou u SAP S/4HANA gebruiken?

Access to smart and emerging technologies

Zich onderscheiden van de concurrenten op basis van de nieuwste technologieën is onvermijdelijk geworden. SAP S/4HANA is het ERP dat u in staat stelt om uw doelstellingen op het gebied van digitale transformatie te bereiken.

Het optimaliseren van uw serviceketen door middel van automatisering, Artificial Intelligence, IoT, Machine Learning, of Blockchain is een prioriteit. U vermindert het risico op fouten door menselijke tussenkomst en laat uw personeel zich concentreren op taken van hogere waarde. Of het nu gaat om inkoop, facturering of levering van producten of diensten, bedrijven die zich willen onderscheiden, hebben een kaart te spelen met opkomende technologieën.

Een technologische sprong met SAP HANA

SAP HANA is een database die het mogelijk maakt gegevens in RAM op te slaan voor snellere verwerking. SAP HANA is een leider op de Big Data-markt. Het maakt de verwerking van enorme hoeveelheden gegevens in real time mogelijk. Met dit soort technologie is er geen sprake meer van batchverwerking, wordt het gegevensmodel vereenvoudigd en wordt de besluitvorming versneld.

SAP HANA werd specifiek ontworpen als basis voor intelligente technologieën en automatiseringsprocessen. De installatie van SAP HANA is een voorbereiding op opkomende technologieën.

SAP HANA is veel meer dan een database. Het biedt geavanceerde zoek-, analyse- en data-integratiemogelijkheden voor alle soorten gegevens. Het fungeert ook als applicatieserver en helpt bedrijven intelligente applicaties te bouwen op basis van real-time data, in-memory computing en machine learning technologie.

SAP S/4HANA is de nieuwe suite die is ontworpen om te draaien op SAP HANA en op geen enkele andere database. Dit betekent dat gebruikers overal en in real time toegang hebben tot gegevens voor planning, uitvoering, voorspelling en simulatie.

Cloudaanbod

SAP S/4HANA biedt u extra flexibiliteit in vergelijking met ECC of de meeste ERP’s die niet van SAP zijn: beschikbaar in een publieke of private cloud, on-premise of in een hybride omgeving.

Cloudaanbiedingen openen de deur naar een nieuwe aanpak van het beheer van uw ICT-afdeling. U hebt de mogelijkheid om al uw IT-diensten of een deel ervan uit te besteden. U kunt profiteren van specifieke deskundigheid op het gebied van beveiliging, gegevensopslag, enz.

Met de SAP S/4HANA Cloud-edities, Public en Private, kunt u zich concentreren op uw kernactiviteiten, terwijl de hosting en het onderhoud van de software worden uitbesteed. Toepassingen, applicatieservers, databases, besturingssystemen en hardware worden door SAP ondersteund en beveiligd.

Wat is de beste optie voor uw bedrijf? In een hybride omgeving, wat is in uw geval de beste mix van on-premise en public/private cloud?

Real-time gegevensvolume en voorspellende analyses

Met SAP S/4HANA worden we niet langer beperkt door de hoeveelheid opgeslagen gegevens. Bovendien hebben uw personeel, klanten en leveranciers toegang tot realtimegegevens, wat een aanzienlijke impact heeft op de verbetering van uw bedrijf. U hebt een real-time overzicht van de voorraden (grondstoffen, verbruiksgoederen en producten), de locatie en de activiteiten van uw teams.

Dankzij de voorspellende kracht van analytics bent u in staat uw beslissingen te optimaliseren en te anticiperen op acties die uw bedrijf ten goede komen.

Dankzij de mogelijkheid om grote hoeveelheden gegevens in realtime te analyseren, kunt u de commerciële waarde van uw bedrijf verhogen.

Fiori en toegang tot andere SAP-producten

Fiori is de nieuwe gebruikersinterface voor SAP S/4HANA. Het vervangt de SAP GUI.

Fiori is modern, aanpasbaar en intuïtief. Het is een intelligente assistent die gebruik maakt van artificial intelligence en machine learning. De overstap naar Fiori wordt aanbevolen vanwege de ergonomische, grafische, praktische en esthetische verbeteringen die het met zich meebrengt.

 Met SAP S/4HANA blijft de SAP GUI beschikbaar. Sommige nieuwe functionaliteiten zijn echter alleen beschikbaar op Fiori, zoals FSCM-BAM (module voor het beheer van bankrekeningen).

 Met SAP S/4HANA krijgt u een geïntegreerde omgeving met toegang tot gegevens van verschillende SAP-producten, zoals Ariba, Concur, Fieldglass, Hybris of SuccessFactors. Met Fiori hebt u toegang via één enkele interface.

SAP S/4HANA Cloud or On-Premise

2027 Als termijn

De onderstaande tabel geeft een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen SAP ECC6 en SAP S/4HANA.

Verschillen tussen ECC en SAP S/4HANA

De kloof tussen de functionaliteit van SAP S/4HANA en SAP ECC6, in een context van digitale transitie, maakt ECC6 verouderd. Bedrijven behalen een echt concurrentievoordeel door over te schakelen op SAP S/4HANA. Daarom zal SAP ECC vanaf 2027 niet langer ondersteunen en onderhouden.

De migratie naar SAP S/4HANA is onvermijdelijk en moet zo snel mogelijk worden overwogen. Wachten tot het laatste moment en in de tussentijd betalen voor ontwikkelingen die aan de specifieke behoeften van het bedrijf voldoen, zal de rekening alleen maar opdrijven. Deze behoeften zouden immers kunnen worden geïntegreerd in een globale en coherente analyse, waarbij rekening wordt gehouden met het potentieel dat door SAP S/4HANA wordt geboden.

Een implementatie of migratie naar SAP S/4HANA impliceert een ingrijpende technische revisie.

Aarzel niet om als reseller van SAP-licenties contact met ons op te nemen om de tijd en duur van dergelijk project te evalueren op basis van een analyse van uw bedrijf, uw beperkingen en uw doelstellingen.

Als u besluit de sprong te wagen en over te stappen op SAP S/4HANA, zijn de eerste vragen die u zich zult stellen gerelateerd aan het type implementatie.

Er zijn drie mogelijke scenario’s:

  • Greenfield of nieuwe implementatie betekent dat uw processen opnieuw moeten worden ontworpen, en dat standaardfunctionaliteit en beste praktijken uit de sector moeten worden toegepast.
  • Brownfield of systeemconversie is de snelste implementatie omdat uw bestaande configuratie, aanpassingen en historische gegevens behouden blijven.
  • De hybride implementatie combineert het concept van Greenfield en Brownfield in de configuratie en aanpassing en behoudt zelfs enkele historische systeemgegevens.

De keuze tussen een Greenfield, Brownfield of Hybride implementatie hangt af van verschillende parameters die we in detail analyseren in het artikel SAP S/4HANA migratie: welke aanpak is de beste voor uw bedrijf?

De keuze tussen IaaS, PaaS en SaaS moet ook worden meegenomen in uw aanpak van de overgang naar SAP S/4HANA.

Copyright S4IC - 2021